Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
sl1
sl2
sl3
sl4

Torstai 14.11.

Klo 17 – 18.30   Viron runokartta ja runon paikallisuus

Keskustelijoina Kai Aareleid (EST), Timo Maran (EST), Ville Hytönen, Anniina Ljokkoi.
Turun pääkirjaston Rotunda, Linnankatu 2.
Järj. Runoviikko ja Viro-Instituutti Suomessa.
> Facebookissa

Klo 18.00   Päivän runoilija Jyrki Kiiskinen

Järj. Turun kaupunginkirjasto.
Turun pääkirjaston Studio, Linnankatu 2.

Klo 18.00   Elon maljasta juovu!

Ihmisyyden ihmettelyä suomalaisen runouden hehkussa.
Esittää Henry Räsänen. Kesto 45 minuuttia. Vapaa pääsy!
Järjestää: Pöytyän kunnan kulttuuritoimi 
Mäkiäisten työväentalo, Turuntie 570, PÖYTYÄ.

Klo 18.30   Pitää elämää yllä

Lausunta- ja musiikkiesitys pohtii työtä elämän ylläpitämisen näkökulmasta. Runojen kanssa vuoropuhelua käyvät iskelmien teemat, gospelmusiikki, luontoaiheiset laulut ja virsi.
Tekstit: Arvo Turtiainen, Lauri Viita, Marja-Leena Mikkola, Tommy Tabermann , Jussi T. Koski, Eero Heino, Kirsi Lehto, Irmeli Rytkönen ja Pirjo Vahtola. Runot tulkitsee Pirjo Vahtola. Musiikista vastaa laulu- ja soitinyhtye The Blond Aleksandra, Auni Frantti, Varpu Ruohonen, Lasse Vahtola. Ohjaus Maaret Perälä
Vapaa pääsy, esteetön tila. Tilaisuuden järjestävät Pirjo Vahtola ja Turun ja Kaarinan seurakuntien yhteiskunnallinen työ.
Henrikinkirkon Ruususali, Peltolantie 2.

Klo 19 – 20   Runomeditaatio

Ohjaajana Satu Haapala. Ota mukaasi makuualusta ja/tai huopa ja villasukat. Runomeditaation aikana voi joko olla makuulla tai istua.
Järj. Maskun kirjastotoimi.
Lemun lähikirjasto Askaistentie 142, LEMU.

Klo 19 – 22   IKIKIKYNYKYTYKY-klubi

Kai Aareleid (EST), Timo Maran (EST), Anatoly Kudryavitsky (IE), Ville Hytönen, Ester Nuori Leppä, Sampo Sihvola, Jyrki Kiiskinen, Nenä esittää: Kupittaa-sarja – Kalle Talosen “Seiniin kirjoitetut” -runokoelmaan sävellettyä musiikkia sekä Talosen runoja.
Järj. Runoviikko ja Viro-Instituutti Suomessa.
Bar Ö, Linnankatu 7.
>Facebookissa

Kai Aareleid
Kai Aarelaid
Kai Aareleid on Tartossa syntynyt virolainen kirjailija ja kääntäjä, joka on myös valmistunut dramaturgiksi Teatterikorkeakoulusta Helsingistä.. Häneltä on julkaistu kaksi romaania ja kaksi runokokoelmaa. Aareleidia on suomennettu, mm. romaani Korttitalo (S&S 2018).
https://kustantamo.sets.fi/kirjailijat/kai-aareleid/

 

Timo MaranTimo Maran virolainen runoilija, käsikirjoittaja, semiootikko, biologi  ja toimittaja, jolta on julkaistu mm. viisi runoteosta, viimeisimpänä Metsloomatruudus (Elusamus 2019).
Anatoly Kudryavitsky
Anatoly Kudryavitsky on venäläis-irlantilainen runoilija, prosaisti ja kääntäjä, joka asuu nykyään Dublinissa. Kudryavitskylta on julkaistu viisi englanninkielistä runokokoelmaa ja kymmenkunta kokoelmaa venäjäksi sekä romaaneja ja novellikokoelmia. Hän on Irish Haiku Societyn perustajajäsen ja Shamrock Haiku Journal -lehden päätoimittaja. Haikujen lisäksi etenkin Kudryavitskyn uusimmissa runoissa tuntuu myös surrealismin kosketus, ja hän onkin viime vuodet ollut myös surrealistiseen runouteen keskittyvät SurVision -nettilehden toimittaja.
Kudryavitsky on saanut useita kansainvälisiä runouspalkintoja sekä runoistaan että käännöksistää, mm: Capoliveri Poetry Prize (Italy, 2007), Suruga Baika Prize of Excellence (Japan, 2008), David Burliuk Poetry Award (Russia, 2010) ja Vladimir Devide Haiku Award (Japan, 2011).

"Writing seems to be intuitive; it has taught me to connect with my inner self in this way. To me, poetry is about seeing the world in a different light and sharing my vision with my readers."

https://alchetron.com/Anatoly-Kudryavitsky
https://www.pw.org/directory/writers/anatoly_kudryavitsky

Keskiviikko 13.11. <<                              >> Perjantai 15.11.

Skip to content