Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
sl1
sl2
sl3
sl4

Tiistai 12.11.

Klo 16.00   Keskustelua tunnustuksellisesta runoudesta — Robert Lowellin Päivästä päivään -teoksen julkaisu

Robert Lowellista (1917–1977) ja tunnustuksellista runoudesta keskustelevat Seppo Lahtinen, Tommi Parkko ja Kimmo Räntilä.

Lowell oli kiistelty ja kuuluisa, hämmästyttävän monipuolinen yhdysvaltalainen runoilija, joka julkaisi eläessään 17 teosta. Hän oli aseistakieltäytyjä ja Vietnamin sodan äänekäs vastustaja. Lowell tuli tunnetuksi ”tunnustuksellisesta runoudesta” (confessional poetry). Hänen mukaansa henkilökohtaisuuden illuusio syntyy keksimisestä ja järjestämisestä – ei pakkomielteisestä tai terapeuttisesta ”tunnustuksellisuudesta”.
Pieni kirjapuoti, Yliopistonkatu 28.

Klo 18.00   Päivän runoilija Jouni Teittinen

Järj. Turun kaupunginkirjasto.
Turun pääkirjasto, vanhan kirjastotalon Rotunda, Linnankatu 2.

Klo 18 Nuorten open mic

Marraskuun Nuorten Open Mic järjestetään nuorten taide- ja toimintatalo Vimman 3. kerroksessa.
Esiesiintyjinä lavalla nähdään Jalo ja Kalle Niinikangas sekä Helsingin nuorten open mic -toiminnasta tuttu 19-vuotias Natalia Karjalainen. Tapahtuman juontaa Elina Laine.
Esiesiintyjien jälkeen on tuttuun tapaan luvassa open mic -osuus, johon kuka tahansa voi osallistua omalla tekstillään. Open micissa tyyli on vapaa! Ilmoittautumalla etukäteen varmistat lava-ajan – myös paikan päällä on mahdollista ilmoittautua.
Ilmoittautumiset: elina.laine@lumooja.fi

Järjestää Kirjoittajayhdistys Kapustarinta ry.
Taide- ja toimintatalo Vimman 3. kerros, Aurakatu 16.

>Facebookissa

Huom! Edeltävänä lauantaina, 9.11., Kirjan Talolla (osoitteessa Linnakatu 24) nuorille on tarjolla lavarunouden ja spoken wordin työpaja klo 12-16. Osallistuminen on maksutonta. Työpajassa kirjoitetaan ja hiotaan esitettäväksi tarkoitettuja tekstejä sekä harjoitellaan esiintymistekniikoita.
Ilmoittautumiset: elina.laine@lumooja.fi

Klo 18.00   Paikka, jossa vedet kohtaavat

Veera Ruohomäen, Tiltu Nurmisen ja Satu Haapalan kuvataidetta ja runoa sisältävän taidenäyttelyn avajaiset. Alussa pieni rumpurentoutus, joka johdattaa musiikilliselle runomatkalle. Taiteilijat esittelevät teoksiaan.
Järj. Maskun kirjastotoimi ja kulttuuritoimi.
Lemun lähikirjasto, Askaistentie 142, LEMU.

 

Maanantai 11.11.<<                              >> Keskiviikko 13.11.

Skip to content