Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
sl1
sl2
sl3
sl4

Maanantai 11.11.

Klo 17 – 18.30   Runojen  ilta

Voit tuoda mukanasi lempirunosi, jotka voit jakaa muiden paikallaolijoiden kanssa, tai voit vaan olla ja kuunnella. Voit myös tehdä Black out -poetrya. Voit olla paikalla vain hetken tai koko tilaisuuden ajan.
Järj. Maskun kirjastotoimi.
Maskun pääkirjasto, Keskuskaari 3, MASKU.

NÄYTTELY #toistaiseksinimeämätön

Mirkka Mattheiszenin Runovihkosta ja piirustuksista koostuvassa Näyttelyssä kohdataan erilaisia toislajisia: ennen kaikkea heitä, jotka kasvavat, joita kasvatetaan tai jotka jollain muilla tavoin päätyvät syötäviksi.
Vitriininäyttely ja vihkon ilmaisjakelupiste Forum-korttelin Linnankadun puolen kauppakäytävällä 11.11.-17.11.2019. Vapaa pääsy kauppakorttelin aukioloaikoina.
Runoilija Mirkka Mattheiszen piirtämässä paikalla maanantaina 11.11. klo 17-19.

Klo 17-18   Recycling4poetry 

Maira Dobelen (Latvia) kaksitoista lyhyttä filmiä latvialaisten runoilijoiden teksteihin. Runot tulevat videoissa englanninkielisinä käännöksinä.
Ohjaaja on myös itse paikalla!
Bar Ö, Linnankatu 7.
Järj. Runoviikko ja Latvian Literature.
> Facebookissa

Klo 18.00   Päivän runoilija Miira Luhtavaara

Järj. Turun kaupunginkirjasto.
Turun pääkirjasto, vanhan kirjastotalon Rotunda, Linnankatu 2.

Klo 19.00   Kotipihan kulttuurifestivaali  – Annikin runofestivaalin tarina

Aimo Hyvärisen ohjaaman, tammikuussa 2019 ensi-iltansa saaneen dokumenttielokuvan esitys. Elokuva on tekstitetty englanniksi. Poetry Week Festival presents the movie Poetry’s Coming Home – a Documentary on the Annikki Poetry Festival. The movie has English subtitles.
Vapaa pääsy.

Bar Ö, Linnankatu 7.
> Facebookissa

Maira Dobele on Suomessa asuva  latvialainen lasten- ja nuortenkirjailija, käsikirjoittaja ja dokumenttiohjaaja. Recycling4poetry koostuu 12 lyhyestä videosta, joissa Maira Dobele on yhdistänyt latvialaisten runoilijoiden tekstejä muista projekteista yli jääneisiin kaitafilmeihin. Mukana on myös Mairan kotikaupungin kirpputorilta löytynyttä filmiä. Latvialaisen runouden lisäksi teossarjaa  ovat inspiroineet mm. Philip Hoffmanin ja Dagie Brundertin päiväkirjamaiset filmit.
Kotipihan kulttuurifestivaali – Annikin runofestivaalin tarina on Aimo Hyvärisen ohjaama tunnin ja kuuden minuutin pituinen dokumentti,  ylistyslaulu runouden monimuotoisuudelle, talkoohengelle ja kulttuurin yhdistävälle voimalle. Dokumentti näyttää kuinka tamperelaisen Annikin puutalokorttelin asukkaiden omalle kotipihalleen järjestämästä pienestä tapahtumasta kasvaa puolessatoista vuosikymmenessä kansainvälinen kulttuurifestivaali. Elokuva on tekstitetty englanniksi.
 

Sunnuntai 10.11.<<                              >> Tiistai 12.11.

Skip to content