Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
sl1
sl2
sl3
sl4

2015 ohjelma

 

Perjantai 13.11.          Lauantai 14.11.          Sunnuntai 15.11.           Maanantai 16.11.          Tiistai 17.11.

Keskiviikko 18.11.      Torstai 19.11.            Perjantai 20.11.              Lauantai 21.11.            Sunnuntai 22.11.

 

RUNO & TULEVAISUUS

 

Olemme kaikki kiinnostuneita tulevaisuudesta, koska siellähän me tulemme viettämään koko loppuelämämme…

15. Runoviikko Varsinais-Suomessa  luo katseensa kristallipallon syvyyksiin. Mitä runo voi kertoa tulevaisuudesta, syntyykö lyyrikon herkkävaistoisuudesta ennustuksia ja profetiaa? Onko runous tulevaisuuden kieltä  vai yksi sukupuuttoon kuoleva laji muiden joukossa? Tuleeko mullistava paukahdus vai jatkuuko kaikki kuten tähänkin asti, kitisten? Miksi tarttua hetkeen, jos huomenna kaikki on toisin? Kirjoitetaanko vuonna 2055 yhä suomenkielistä runoutta ja leviääkö se telepaattisilla satelliiteilla vai tuohikirjein? Miksi modernismi ja futurismi ovat menneisyyttä, mutta kaipaus ikuista? Loppuuko muste? Tekeekö runous meistä pelottomampia aamunkoissa?

…ja olemme kiinnostuneita myös tulevaisuuden runoudesta, koska sitähän me tulemme lukemaan koko loppuelämämme…

Emme valitettavasti voi Runoviikollakaan vielä esittää huomispäivän runoutta. Vievätkö sen tiet kohti  elitismiä vai kansanhuveja, kohti kieltä hajottavia kokeiluja, ääniä ja visuaalisuutta vai suorapuheista, jopa julistavaa lavarunoutta, kuinka sopeutuvat toisiinsa voimistuva paikallisuus ja kansainvälisyys, yksinäinen luomistyö ja kollektiiviset verkostot, hiihdetäänkö umpihankeen vai paahdetaanko keskikaistaa? Kaikkeen tähän tulemme saamaan vastauksen ‒ tulevaisuudessa.

Vuoden 2015 Runoviikko koostuu kansainvälisistä ja poikkitaiteellisista  iltaklubeista, pääkirjaston runoilijavierailuista sekä lasten- ja nuortenohjelmasta ja laajenee myös dramatisoituun lausuntaan, aforistiikkaan, spoken wordiin ja muualle naapurustoon. Kirjallisuuden ja yhteiskunnan muutosten vaikutuksista toisiinsa käydään keskustelua, ja ennen kaikkea kuullaan mitä nykyrunoudella on sanottavana. Runoviikon perusideana on edelleen antaa yleisön kuulla ja nähdä mahdollisimman monipuolisesti runoa runoilijoiden itsensä esittämänä.

Koska tulevaisuus on epävarmuuden kätkemää, saattaa ohjelmistoon vielä tulla muutoksia tai lisäyksiä. Ajantasaiset, jatkuvasti päivittyvät ohjelmatiedot kannattaa tarkistaa verkkosivuiltamme  www.vsrunoviikko.net sekä facebook-tapahtumasivuilta.

Päin uutta päivää nousevaa!

Juha Kulmala,

Runoviikko ry:n puheenjohtaja

Kiitokset Turun kaupungille, Taiteen edistämiskeskukselle ja Varsinais-Suomen taidetoimikunnalle, jotka ovat tukeneet Runoviikon järjestämistä!

 

Runoviikko Varsinais-Suomessa yhteistyökumppanit 2015

DramaGun ohjaus- ja ohjelmapalvelu

Ek Zuban

Helsinki Poetry Connection

Hullunud Tartu

Kiila ry

Kirjan talo – Bokens hus ry

Lemun lähikirjasto / Maskun kirjastotoimi

Littera Baltica ry

Lounais-Suomen kirjailijat ry

Kapustarinta ry / Kirjallisuuslehti Lumooja

Martin kulttuuriolohuone

Mynämäen kulttuuri- ja kirjastotoimi

Naantalin seurakunta

Osuuskunta Turun Kirjakahvila

Paimion kaupungin kulttuuripalvelut

Pro Rantakivet ry

Raision kaupunginkirjasto

Runoyhdistys Nihil Interit

TSL Varsinais-Suomi

Turun aforismiyhdistys

Turun kaupunginkirjasto

Turun kirjamessut

Turun Lausuntakerho ry

Turun sanataideyhdistys ry

Turun ylioppilaskyläsäätiö

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry

 

Skip to content