Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
sl1
sl2
sl3
sl4

2014 ohjelma

 

 

 

Perjantai 7.11.            Lauantai 8.11.            Sunnuntai 9.11.          Maanantai 10.11.          Tiistai 11.11.

Keskiviikko 12.11.         Torstai 13.11.          Perjantai 14.11.          Lauantai 15.11.          Sunnuntai 16.11.

 

 

Runo & Vapaus 

 

Mitä me kuulemme, kun kuulemme runoutta? Mitä me kaipaamme, kun kaipaamme vapautta? Onko runous veljeyden ja tasa-arvon isoveli, onko runoilija tuomittu runouteen, onko runous vain suuri vankila? Onko vapaus marginaalista ja pirstoutunutta, miten kohtaavat kokeellinen vapaus ja suorapuheinen livevapaus? Onko vapaus kuningaslaji, onko se magiaa?

 Runoviikko Varsinais-Suomessa tukeutuu entiseen tapaan sekä paikallisuuteen että kansainvälisyyteen. Espanjalainen Dani Orviz, intialais-britti Siddhartha Bose, liettualainen ääniruno-performanssiryhmä NUNU, virolaiset Asko Künnap ja Jürgen Rooste sekä hurja joukko kotimaisen runovuoden kiintoisimpia tekijöitä vapauttavat järisyttävät latingit lyyristä energiaa runonnälkäisen yleisön nautittavaksi!

 Nykyrunous perustuu paljolti sekä itse asetettujen ennakkoehtojen hyödyntämiseen että muiden asettamien ehtojen hylkäämiseen. Kahleet huomataan kahleiksi vasta kun niitä koetellaan. Runon ensimmäinen ja viimeinen jyhkeä rajoitin on tietysti ihmispää, joka kaipaa ainaista avautumista. Runoviikolla runo on jälleen vapaa määrittelemään rajansa ja hypähtämään niiden toiselle puolen.

 Tervetuloa Runoon & Vapauteen!

 Juha Kulmala, Runoviikko ry:n puheenjohtaja

 

 

Skip to content