Ajankohtaista

Runoviikon ylläpitämä runokartta.fi -sivusto on avattu! Toistaiseksi runokartta on nimenomaan Turun runokartta, Turkuun ja sen lähistölle sijoittuvien runojen ja alueen runoilijoiden kokoelma. Laajennamme runojen aluetta vähitellen ympäröivään maakuntaan. Mikään ei estä runokartan levittäytymistä jatkossa muuallekin Suomeen ja ympäri maailmaa, mutta Turusta on hyvä lähteä liikkeelle.

Sivusto on vielä monin tavoin keskeneräinen, mutta tulee päivittymään, laajenemaan ja monipuolistumaan sitä mukaa kun tekijät vain ehtivät uutta materiaalia siihen liittää. Tietysti sivuston idea on sellainen, ettei se koskaan tulekaan ”valmiiksi”. Tällä hetkellä jonossa kartalle lisäämistä odottaa toistakymmentä runoilijaa, ja myös monelta jo mukana olevalta löytyy lisää kartalle sopivia tekstejä. Jo syksyllä ollaan ainakin hieman isompia ja kauniimpia.

Toistaiseksi kartalle lisätään vain jo painettuna tai videoina julkaistuja runoja. Kaikki runot julkaistaan runokartalla tietysti vain tekijänoikeuksien omistajien luvalla.

Runoilijaesittelyihin on jo nyt linkitetty runovideoita, esiintymisten taltiointeja ja kirjailijoiden kotisivuja. Tätä verkottamista netin muihin palveluihin ja toisiin kirjallisuussivustoihin tullaan jatkamaan ja täydentämään.

Myös runotapahtumia tullaan sekä linkittämään kartalle että järjestämään itse Runokartta-nimikkeen alla, toivottavasti jo ensi syksynä.

Kaikki tämä vaatii aikaa ja työtä ja resursseja, joten jotkut asiat saattavat edetä hieman toivottua hitaammin. Joka tapauksessa runokarttaa rakennetaan jatkuvasti paremmaksi ja monipuolisemmaksi, ja uusista runoilijoista, alueista ja sivun ominaisuuksista tiedotetaan sitä mukaa kuin niitä lisätään.

Runokarttaan liittyviä kommentteja, kysymyksiä sekä runo- ja runoilijaehdotuksia voi laittaa osoitteeseen runokartta@runokartta.fi
Runokartalla on myös Facebook-sivut: www.facebook.com/Runokartta.fi
Turku 2029 -säätiö on tukenut runokartan tekemistä.

Runoviikon kevätkokous to 29.4.

Yhdistyksen kevätkokous pidetään pidetään torstaina 29.4. 2021 klo 17 Kirjan talolla, Linnankatu 24 Turku.

Huom! Paikan päälle voidaan kokoontumisrajoitusten takia ottaa vain hyvin rajallinen määrä väkeä! Kokoukseen voi osallistua myös etänä alta löytyvän Zoom-linkin kautta. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita kokoukseen!

Esityslista on sääntöjen mukainen ts. kokouksessa esitetään viime vuoden tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajan lausunto ja päätetään niiden perusteella vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle. Kokouksessa ei ole käsiteltävänä muita asioita.

Zoom-linkki: https://us02web.zoom.us/j/85493147529

Kokouksen ”virallisen” osuuden jälkeen on mahdollista esittää yhdistyksen toimintaa ja ensi syksyn Runoviikko-festivaalia koskevia ideoita ja kysymyksiä. Niitä voi tietysti esittää aina myös sähköpostitse tai suoraan yhdistyksen hallituksen jäsenille.

Tämä kutsu on lähetetty myös sähköpostitse kaikille jäsenluettelossamme oleville, heidän viimeisimpään tiedossa olevaan sähköpostiosoitteeseensa. Sähköpostikutsun liitteenä on toimintakertomus ja tilinpäätös.
Jos olet mielestäsi jäsen etkä ole saanut sähköpostia, ota yhteyttä os. runoviikko.ry[at]gmail.com. Jos sp-osoitteesi muuttuu, muista myös ilmoittaa siitä meille!

Runoviikko ry:n syyskokous

Torstaina 10.12. 2020 klo 17
Kirjan talolla, Linnankatu 24 Turku

Käsitellään sääntöjen määräämät asiat, mm. hyväksytään 2021 toimintasuunnitelma ja valitaan yhdistyksen ensi vuoden hallitus.
Jäsenille lähetetään kokouskutsu esityslistoineen sähköpostitse viimeistään 3.12.

HUOM! Paikan päälle kokoustilaan voidaan koronasuosituksista johtuen ottaa korkeintaan kymmenen henkilöä, mutta osallistua voi myös Zoom-yhteyden kautta, tästä osoitteesta:
https://us02web.zoom.us/j/87101549713

Runoviikko-Festivaali 6.- 15.11.2020

Huom. Tapahtumiin liittyy nyt poikkeuksellisen paljon epävarmuutta, joten kannattaa seurata Facebookin – tapahtumasivua ja Runoviikon nettisivustoa mahdollisten muutosten varalta.

Runoviikko ry:n kevätkokous 17.6.2020

Runoviikko ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 17.6. alkaen klo 17 Kirjan talolla, Linnankatu 24, Turku.

Yhdistyksen jäsenille on lähetetty kokouskutsu jo viikolla 23.

Esityslistalla ovat sääntöjen määräämät asiat, mutta kokouksen jälkeen voidaan keskustella marraskuun Runo & kieli -festivaalista ja muistakin ensi syksyn ja seuraavan vuoden tapahtumista ja tekemisistä. Kaikki runotapahtumista ja runouteen liittyvästä toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleet paikalle, mutta vain jäsenillä on äänioikeus kokouksessa. Ohjelmaehdotuksia ensi syksyksi voi myös edelleen laittaa sähköpostilla runoviikko.ry@gmail.com.

Huom! Koronavirustilanteen vaikutus tapahtumiin:

~25.5.2020~

Runoviikko-festivaalin järjestelyt ovat edenneet toistaiseksi normaalissa aikataulussa, ja tapahtuma toteutetaan marraskuussa suunnitelmien mukaan, elleivät koronaepidemia ja siitä seuraavat rajoitukset syksyllä muuta edellytä. Poikkeukselliset olot saattavat toki aiheuttaa joitain erityisjärjestelyjä. Tilannetta arvioidaan vielä syyskuussa ennen ohjelman julkistamista.

Seuraamme siis tilannetta ja noudatamme viranomaisten ohjeita ja rajoituksia. Tapahtumat järjestetään aina niin, että yleisö, esiintyjät ja henkilökunta voivat niihin turvallisesti osallistua tai ne perutaan, jos tilanne sitä vaatii.

Kannattaa seurata tiedotustamme tällä sivulla ja Facebook-sivullamme 

Tämä koskee sekä marraskuun Runoviikko-festivaalia että muita tapahtumia, joita järjestämme itse tai yhteistyökumppaniemme kanssa. TkuÖpenMic-klubeista löytyy tiedotusta myös Turun lavataudin Facebook-sivulla 

Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

8.11. Runo & työ – Runoviikko-festivaali 2019 alkaa!

Katso koko ohjelma!

7.11. Mikko Innasen Maakuntalaulu-uudistus

Torstaina 7.11. klo 17-18 Bar Ö:ssä saksofonisti Mikko Innanen soittaa uutta ja vanhaa maakuntamusiikkia, uusia maakuntarunoja – omiaan ja myös muiden – esittävät Juha Kulmala, Outi-Illuusia Parviainen ja Vesa Tompuri!

Vapaa pääsy! Bar Ö, Linnankatu 7 Turku.

7.11. Hanskat käteen ja hommiin – TkuÖpenMic

Torstaina 7.11. klo 18 Bar Ö:ssä. Esirunoilijoina Aura Nurmi ja Outi-Illuusia Parviainen!

Open mic-osuuteen ilmoittautumiset paikan päällä. Juontajana Kalle Talonen.

Vapaa pääsy! Bar Ö, Linnankatu 7 Turku.

5.10. Turun kirjamessujen lauantai-illan runoklubi 

Lauantaina 5.10. klo 19, Bar Ö, Linnankatu 7.

Runoviikon open mic -runoklubi Turun kirjamessujen lauantai-illassa jälleen! Klubi alkaa Bar Ö:ssä klo 19 ja aikaa runoille – tai muille esityksille – on kaikkiaan kolmisen tuntia.

Esiintyjälista tällä hetkellä (päivitetään tilanteen muuttuessa):

Klo 19.10 – 20 
Sampo Sihvola, Jutta Tukia, Taneli Lassila, Janette Hannukainen, Esa Hirvonen, Tuija Välipakka

klo 20 – 21
Venla Moisala, Ahmed Zaidan, Anna Elina Isoaro, Hanna Storm, Mikaela Välipakka, Tapani Kinnunen, Jyrki Kiiskinen, Henriikka Tavi

21 – 22
Maria Matinmikko, Kasper Salonen, Eeva Park (EST), Kalle Niinikangas, Gerður Kristný (IS), Juha Rautio, Artemis Kelosaari, Mika Kivelä

Tässä vaiheessa lista on jo niin täysi, ettei enempää ennakkoilmoittautumisia voida ottaa! Katsotaan illalla tilanteen mukaan, salliiko aikataulu ottaa mukaan vielä jonkun paikan päällä ilmoittautuvan.

Kysessä on siis open mic -klubi, eli rahallista korvausta ei esiintyjille ole luvassa, ainioastaan kuolematonta mainetta ja aplodeja kohtuuttomuuteen asti.

Klubille on vapaa pääsy (se voi tietysti tulla täyteen!)

15.8. Viileä paahto – TkuÖpenMic 

Torstaina 15.8. klo 19. Mukana Säkeet-orkesteri! Esirunoilijoina Niina Oisalo ja Juha Kulmala!

Open mic-osuuteen – bändin kanssa, tai ilman bändiä – ilmoittautumiset paikan päällä. Juontajana Susinukke Kosola.

Runoklubin jälkeen jatkaa dj Knatatürk klo 04:ään asti!

Go Runo Go! – runouden iltapäivä Kirjastopihalla Turussa 6.7.2019

Runoviikko, Kirjan talo, Nihil Interit ja Turun kaupunginkirjasto järjestävät lauantaina 6.7. klo 12-16 Go Runo Go! -runotapahtuman Turun pääkirjaston Kirjastopihalla, Linnankatu 2. Tapahtumasta aiotaan jokavuotista, ja se on nimetty edesmenneen turkulaisrunoilija Markku Innon tekstiä mukaillen ja omistettu hänen muistolleen. Tarkoitus on tarjota parasta esiintyvää runoa yleisölle myös keskikesällä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ohjelma Go Runo Go! – lavalla 2019:

12.00 Tervetuloa!
12.10 Reetta Niemelä: lastenrunoja ja ratinoita kaiken ikäisille.
12.40 Susinukke Kosola
12.55 Rosanna Fellmann
13.10 Bonanza-trio, Santtu Puukka
13:40 Open mic; ilmoittautumiset paikan päällä.
14.10 Nelli Ruotsalainen
14.25 Nihkee Akka
14.40 JK Ihalainen
15.00 Juho Kuusi
15.15 SITOI

Tapahtuman juontaa Kalle Talonen.

– – – – – – – – –

Katupölyä paperilla – TkuÖpenMic Bar Ö:ssä 14.3.2019

Runoviikko ry:n syyskokous torstaina 13.12. klo 17:30 Kirjan talolla, Linnankatu 24 Turku.

Kaikki yhdistyksen jäsenet ja muut toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle! Kokouksessa mm. valitaan yhdistyksen ensi vuoden hallitus ja vahvistetaan toimintasuunnitelma.

Runoviikko

(kuvat Niina Oisalo ja Juha Kulmala)

Runo & Eläin – Runoviikko-festivaali 2018 alkaa 2.11. 

Hämärää kohti – TkuÖpenMic Bar Ö:ssä 1.11.2018

 

Post-messu – TkuÖpenMic Bar Ö:ssä 10.10.2018

Runoklubi Bar Ö:ssä Turun kirjamessulauantaina 6.10.2018

Varsinais-Suomen runokimara Turun kirjamessuilla 5.-7.10.2018

 Poliittisen runon ilta & open mic pe 27.10. Three Beersissä!

 

Runoviikko Open Bar Ö:ssä lauantaina 7.10.2017 alkaen klo 19

Turun kirjamessuilla Varsinais-Suomen Runokimara:

pe 6.10. klo 14:30, la 7.10. klo 11:00 ja su 8.10. klo 14:00  (Tekstiretriitti, 1.krs.)

 

Runoviikko ry:n kevätkokous pidetään perjantaina 21.4. Kirjan talolla, Linnankatu 24 Turku. Kokous alkaa kl 17 ja kaikki jäsenet ovat tervetulleita paikalle!

Runoviikko Open ma 16.1.2017 klo 20 Bar Ö:ssä

 

Runoviikko ry:n syyskokous pidetään perjantaina 16.12. klo 17 Kirjan talolla, Linnankatu 24 Turku. Kokouksessa mm. valitaan yhdistyksen hallitus vuodelle 2017 ja hyväksytään ensi vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma. Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita paikalle! Jäsenrekisterissä oleville lähetetään erillinen kokouskutsu esityslistoineen henkilökohtaisesti 9.12. mennessä.

 

Runoviikko-festivaali 2016 teemalla Runo & Matka alkaa perjantaina 4.11.2016. Festivaalin ohjelma löytyy kokonaisuudessaan täältä. Ohjelman muutokset päivitetään myös omalle sivulleen sekä festivaalin ja yksittäisten tilaisuuksien fb-tapahtumasivuille.