Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
Varsinais-Suomen Runoviikko
sl1
sl2
sl3
sl4

LAUANTAI 13.11.

KLO 15  PORTTI – RUNOA JA MUSIIKKIA IHMISEN ELÄMÄSTÄ

Runo- ja musiikkiesitys Portti valmistui Pirjo Vahtolan 70-vuotisjuhlien merkeissä vuoden 2020 lopulla. Koronaepidemian vuoksi sen esitykset ovat siirtyneet syksyyn 2021.
Lausuntataiteilija Pirjo Vahtola kertoo: ”Esitys kuljettaa osallistujat 1950-luvulta nykyhetkeen, Pohjois-Hämeestä Turun seudulle, kasvattaa kirjoittajansa tytöstä naiseksi, vaimoksi, äidiksi ja isoäidiksi, koululaisesta papiksi ja runoilijaksi. Portti-esitys avaa yhden ihmisen kokemusten kautta ikkunan elämän rikkauteen, iloon ja itkuun.” Kaikki runot ovat Pirjon kirjoittamia ja hän ne myös lausuu.
Esityksen ohjaa Maaret Perälä. Musiikista vastaa laulu- ja soitinyhtye The Blond Aleksandra, Auni Frantti, Varpu Ruohonen ja Lasse Vahtola.

Vapaa pääsy. Järj. Turun Lausuntakerho.
Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.                               

KLO 17:30 RUNOBUSSI

Bussirunoilijana Kalle Talonen.
Runobussi vie ilman pääsymaksua keskikaupungilta Barker-teatterille! Bussin reitti ja aikatulu varmistuvat pian!

KLO 18-24  RUNO & LAVA, 2. OSA

SUURI JÄÄHYVÄISKLUBI BARKER-TEATTERILLA, JÄLKIMMÄINEN PUOLIAIKA. LOPUKSI TANSSIA.

Identiteettivarkaat
“Identiteettivarkaat on tutkimusmatka identiteettiin, sen katoavaisuuteen ja  uudelleen löytämiseen. Reittinä ovat jongleeraus ja liike, jotka yhdistyvät  runouteen matkan varrella. Lavalla nähdään kolme sirkustaiteilijaa. Tekstistä ja ohjauksesta vastaa myös sirkuksen tekijä, jolle idea teoksesta on syntynyt halusta yhdistää omaan alaan rakas kirjoittamisen harrastus. Inspiraatio on löytynyt lavarunoilijoista sekä ihmismielen ja -suhteiden monimuotoisuudesta.”
Esiintyjät: Valo Kainulainen, Minna Tikkanen, Nea Waismaa.
Ohjaus ja teksti: Suvi Lahti.
Valokuvaus: Ville Saarikoski. Erityiskiitokset: Akseli Nivala

Runoajelu vierailee Turussa:Susinukke Kosola, Sveta Grigorjeva (EST) ja Madara Gruntmane (LV). Runoajelu on valitettavasti peruuntunut!

Runo & lava -tilausteos: Osuuskunta Ursa Minor: Karanteeni.
Karanteeni on visuaalinen, monitaiteellinen ja näyttämöllinen runoesitys. Se käsittelee työryhmän taiteilijuutta ja taiteen tekemistä poikkeusaikoina sekä äänimaailman estetiikkaa ja valta-asemaa kuurojen viittomakielisten näkökulmasta. Esityksessä tullaan näkemään erilaisia runoteoksia eri muodoissa, kuten runoja viittomakielellä, Visual Vernacular-tekniikalla ja suomenkielisillä sanoilla sekä runollisia kuvataiteita, videoinserttejä ja teatteritaiteita.
Esiintyjät/Työryhmä: Olga Green, Quentin Green, Satu Kankaanpää ja Silja Ruonala. 
Tuotanto Zagryda Sandholm, Osk Ursa Minor.

Runo & lava – tilausteos: Riina Kalmi & Raisa Jäntti: 1-2-3-4-5
Tanssija Riina Kalmi ja runoilija Raisa Jäntti esittelevät improvisaatiometodinsa. Esityksessä yhdistyvät tanssi- ja runoimprovisaatio, joiden syntyä yleisö saa seurata koko ajan. Yleisölle jaetaan muistiinpanovälineet omien kokemusten kirjaamiseen esityksen aikana.

Susinukke Kosola
Aatos Ketvel
Kasper Salonen

RuNo<3TekNo
RuNo<3TekNo on Joonas Sojakan kokeellinen ja groovaava runoesitys, joka yhdistää runouden ja elektronisen tanssimusiikin. Yllättäen abstrakteista lähtökohdista tehdyt runot rakentuvat kertomaan ikiaikaisista aiheista, rakkaudesta, tuntemattomasta, minuudesta. Esitys ammentaa estetiikkansa ääni- ja lavarunoudesta, teknosta, hip-hopista ja sample-musiikista.
Ote esityksen partituurista:
La Le Lo Lu Ha He Hi Ho Hu Hä Ma Me Mo El Em En Er Es Om On Ot Os L O U Ja

 

Vapaa pääsy. Järj. Runoviikko ry.
Viro-instituutti Suomessa on tukenut Runoajelua.
Barker-teatteri. Raunistulantie 25 H, Turku.
Facebook>>

Skip to content